Managementul Configurarii

Serviciul pune la dispozitie un instrumentele unui plan riguros de asistenta privind configurarea echipamentelor cheie in acord cu topologia retelei.

Durata de viata si ciclurile update-urilor de soft respectiv de subansamble hardware care sa respecte complianta fata de celelalte elemente ale sistemului informatic pot declansa situatii critice in operarea retelei Dvs.

Cronus va poate pune la dispozitie serviciul de Management al Configurarii in a defini si implementa o politica programabila de update tehnologic in retea.

Pornind de la constrangerile provenite din elementele si echipamentele aflate inca in exploatare si durata lor de viata respectiv de suport si de licentiere, se va trasa un plan de interventii programate pentru a configura update-urile soft si hardware in functie de obiectivele de business: volum si cerinte ale aplicatiilor care vor fi suportate de sistem, politici de accesare selectiva a resurselor si a bazelor de date, considerente de securitate in sistem.

Deoarece compatibilitatea si integrarea sistemelor software pot genera cele mai frustrante inabilitati in exploatarea optima a retelei, Cronus porneste de la auditarea infrastructurii soft, a cerintelor lor de hardware sau inter-operabilitate si genereaza planul absolut necesar pentru administrarea, controlul și protecția eficientă a activelor software de-a lungul tuturor etapelor de viață ale unui produs software.

 

Serviciul de Management al Configurarii are beneficii evidente:

  • Controlul costurilor– Evitarea de achizitii redundante si exploatarea la maxim a optiunilor de module soft gata achizitionate – dar si a perioadelor de suport aferente

 

  • Optimizarea perioade licentiate – Prin artificii de co-terminare si integrarea achizitiilor de noi optiuni de licentiere se pot obtine serioase optimizari de costuri

 

  • Exploatarea la cote ridicate a intregii infrastructuri – Incarcarea echipamentelor se poate schimba radical prin update-urile potrivite ale subansamblelor software care le guverneaza. Alegerea tehnologiei potrivite dar si ordinea de upgrade a soft-ului va garanta mentinerea functionarii hardware in parametrii optimi, dar si schimbarea lor programata.